Siirry sisältöön
Taipalsaari-menu tilauksesta

Taipalsaarelainen Keittiömestari Ulla Liukkonen on suunnitellut Taipalsaari-menun tarinoineen, jossa on käytetty paikallisia raaka-aineita. Taipalsaari-menu toteutetaan tilauksesta minimissään kymmenen hengen ryhmälle. 

 

Alkukeitto

Kipparin kalakeittoa talon leivän kera.

Pehmeä samettinen perunasta ja juureksista tehty kermainen kalakeitto, jossa on makua kippari-juustosta.

Keiton kruunaa  paahteinen kala. Makua antamassa maukas tilliöljy.

 

Pääruoka 

Hevossaaren Lammasta mustaherukkakastikkeella. 

Lisukkeena Pettilän perunaan ja juureksia. 

 

Jälkiruoka

Herkullisen menun kruunaa marjainen leivos piimä-tervahyytelön ja marjojen kanssa, jota kaunistaa kauniit kedon kukat. 

Kahvi

Taipalsaari-menun hinta on 52 euroa / henkilö. Valmistamme menun tilauksesta minimissään kymmenelle hengelle. Menuvaraukset  p.050 3529006 / Ulla Liukkonen.

 

Taipalsaari-menun tarina 

Kun Taipalsaarella valitaan Kippari, tehdään Kipparille oma keitto. Saimaalta saa kalaa ja minkä Ahti suo, niin siitäpä paahteisen kalapalan saa kera maukkaan tilliöljyn. Eikä Kippari elä ilman viljavaa leipää, joten kyytipojaksi leipää viereen kera voin.

Lampaita vietiin Hevossaareen kesäksi veneellä, siellä ne sai syödä kerppuja ja heinää. Kun kesä loppui lampaat haettiin pois - siitä Hevossaaren lammas. Lammas saa olla uunissa monta tuntia, niin sitten se on varmasti pehmeää kuin villa, muttei maistu sille. Eikä maamies elä ilma perunaa tai juureksia. Ja kun lammas kaipaa kastiketta, siihen mustaherukkaa, niin voi pojat kun voi olla hyvää! 

Jälkiruoaksi muroinen leivos, jonka sisään pujahtaa piimähyytelö maustettuna tervahöyryn mukaan tervalla. Marjoja kasvaa metsässä ja viljelmillä - siitä marjatuokkonen viereen. Kedon kukkaset antavat kruunun tälle komeudelle ja kupponen kahvia viimeistelee makoisan aterian.